ua en ru

Луценко назвав рівень своєї зарплати після рішення Кабміну

Луценко назвав рівень своєї зарплати після рішення Кабміну Фото: Юрій Луценко

При цьому прокурор ГПУ в залежності від вислуги отримуватиме 20-34 тисяч гривень

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав рівень своєї заробітної плати після рішення Кабінету міністрів України. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Вважаю справедливим рішення ВР та уряду про підвищення зарплат прокурорів. Відтак прокурор ГПУ в залежності від вислуги отримуватиме 20-34 тис. Грн. (було 16-23), прокурор регіональної та місцевої отримає 14-26 тис. Грн. (було 9-14). Оклад Генпрокурора і його заступників Уряд прирівняв до керівників інших правоохоронних органів. Відтак я отримаю за серпень 94 тис. Грн. (було 49). Знаю, це багато. Вважаю, що я ці гроші відпрацьовую", - наголосив голова ГПУ.

З початку моєї роботи на посаді Генпрокурора я заявив, що підвищення зарплат прокурорів можливе лише після відчутної акт...

Опубліковано Юрієм Луценком 30 серпня 2017 р.

Він також повідомив про своє рішення щомісяця 24 тисячі виділяти на благодійні цілі пораненим у ході проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України зменшив розмір окладу генерального прокурора і встановив його на рівні 37 тис. гривень. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду. Глава уряду Володимир Гройсман зачитав цю постанову серед прийнятих без обговорення.

Зазначимо, згідно з розрахунками до проекту постанови Кабміну, генеральний прокурор буде отримувати ряд надбавок і доплат (у тому числі, за вислугу років, особливо важливі завдання, а також премії) в результаті чого його зарплата становитиме понад 165 тис. гривень.