ua en ru

Луценко сподівається на створення Держбюро розслідувань до кінця року

Луценко сподівається на створення Держбюро розслідувань до кінця року Фото: Юрий Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Луценко розповів про ключові елементи реформи ГПУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко сподівається на створення Державного бюро розслідувань до кінця року. Про це він заявив у ході брифінгу.

За словами Луценка, ключовим елементом реформи ГПУ була зміна її функцій, зокрема, розведення функцій досудового слідства та прокурорського нагляду за ним.

"Звичайно це ускладнюється тим, що Державне бюро розслідувань, яке має перебрати на себе функції слідства у більшості наших проваджень так і не створено. Тим не менше, хочу прямо сказати, ніхто цієї норми закона не змінить. Ми змушені будемо ще багато місяців до створення і повноцінного функціонування Держбюро розслідувань працювати у достатньо складних умовах, коли процесуальні керівники часто будуть виконувати і слідчі функції. Але лише слідство з особливо важливих справ в повному розумінні цього слова будуть виконуватися у стінах Генпрокуратури, решта справ будуть направлятися за підслідністю поки що до МВС, СБУ, ДФС, пізніше після створення, сподіваюся до кінця року це відбудеться, до ДБР", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше глава ДБР Роман Труба повідомляв, що Державне бюро розслідувань може почати роботу в липні-серпні.