ua en ru

Луценко ініціює скорочення терміну зняття депутатської недоторканності

Луценко ініціює скорочення терміну зняття депутатської недоторканності Фото: Юрій Луценко

Термін розгляду може стати менше 20 днів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко ініціює скорочення терміну зняття депутатської недоторканності. Про це він сказав в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я буду просити допомоги у депутатів в коригуванні представлення на скасування депутатської недоторканності народного депутата. Хочу просити, щоб зменшилися терміни розгляду такого подання: не 20 днів регламентного комітету, а менше, не тиждень для підготовки відповіді депутата, якого стосується подання, а менше" , - заявив генпрокурор.

"І друге: після внесення офіційного представлення на зняття недоторканності, до спікера Верховної Ради... у відповідного депутата повинна припинятися дія його закордонних паспортів", - додав голова ГПУ.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив про намір внести до Верховної Ради України подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика.

Крім того, Генпрокуратура внесе подання на позбавлення недоторканності деяких депутатів після внесення змін до регламенту Верховної Ради, які унеможливлять їх втечу.