ua en ru

Луценко має намір просити Раду про зняття недоторканності з нардепа Скорика

Луценко має намір просити Раду про зняття недоторканності з нардепа Скорика Фото: Микола Скорик

Відповідне подання генпрокурор може внести в Раду наступного тижня

Генеральний прокурор України Юрій Луценко наступного тижня має намір внести у Верховну Раду України подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика. Про це він заявив в ході робочого візиту до Одеси, повідомляє "112 Україна".

"Маю намір внести подання на наступному тижні про скасування депутатської недоторканності з тодішнього голови обласної державної адміністрації, громадянина Скорика, який підозрюється в причетності до цих самих сумних подій...Тільки покаранням організаторів можна раз і назавжди припинити цю історію", - сказав він.

Зазначимо, Микола Скорик займав посаду голови Одеської обласної державної адміністрації з 2013 по 2014 рік при президенті Вікторі Януковичі. Скорик був знятий із займаної посади на той момент в. о. президента Олександром Турчиновим. В даний час Скорик є головою національного комітету Партії розбудови України та депутатом VIII скликання Верховної Ради від партії "Опозиційний блок".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура внесе подання на позбавлення недоторканності деяких депутатів після внесення змін до регламенту Верховної Ради, які зроблять неможливим їх втечу.