ua en ru

Луценко готовий поборотися за посаду мера Києва, - Карасьов

Про бажання балотуватися на пост мера Києва поки заявили два народних депутата - Леся Оробець та Микола Катеринчук. Інші політсили з намірами ще не визначилися. Варто чекати, що ближче до виборів заявить про своє бажання зайняти крісло мера Юрій Луценко. Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов.

"Нещодавно Луценко підтвердив, що з ним вели переговори про призначення на пост глави КМДА. Але ця посада вимагає вміння вести господарські справи, чого від Луценка, за його власними словами, навіть не чекають. А от за пост мера він поборотися готовий", - зазначив експерт.

Як прогнозує політолог, Луценко запропонує киянам зупинити корупцію і дерибан землі і пообіцяє повернути місту незаконно приватизовані об'єкти нерухомості. Можливо, заговорить про омолодження влади.

Останній раз вибори столичного мера відбулися в 2008 році. Тоді на цей пост претендували 70 кандидатів. Найпомітнішими були Олександр Турчинов, Віталій Кличко і тодішній мер Леонід Черновецький.

"На тих виборах опоненти Черновецького з "Батьківщини" вирішили, що політичної приналежності Турчинова буде достатньо для перемоги, - повідомив Карасьов. - Але і Турчинов, і Кличко в результаті програли Черновецькому. До речі, за кілька місяців до виборів перемогу пророкували позапартійному Юрію Луценку, який завдав "легких тілесних ушкоджень" Черновецькому і назвав його брехуном. Це сподобалося киянам. Але політична доцільність взяла своє, і на вибори пішли партійні боси".

"Планується, що кандидатура Луценка припаде до душі киянам, які вже втомилися від великої кількості політичних партій і чекають в кабінеті мера свою людину", - підкреслюють деякі ЗМІ.

Також ЗМІ відзначають, що на нинішніх виборах кандидата від об'єднаної опозиції не варто чекати - претенденти від "Свободи", УДАРу та "Батьківщини" будуть діяти самостійно.