ua en ru

Луценко: більшість депутатів БПП підтримають відставку Шокіна

Луценко: більшість депутатів БПП підтримають відставку Шокіна Фото: Юрій Луценко

За словами Луценка, відставку Шокіна підтримають понад 100 нардепів

Більше 100 депутатів "Блоку Петра Порошенко" (БПП) готові підтримати відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора. Про це повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що "Блок Петра Порошенко" дасть більше 100 голосів (за відставку, - ред.). Думаю сьогодні на фракції, яка буде сьогодні зустріч з головою Верховної Ради, з президентом України, це питання буде вирішено", - заявив Луценко.

Луценко також зазначив, що претенденти на посаду генпрокурора, які вже працювали в системі ГПУ, не зможуть реформувати прокуратуру.

"Батьківщина" і "Народний фронт" також висловили готовність голосувати за відставку Шокіна.

"Наша фракція буде голосувати за відставку генерального прокурора, але в той же час ми вважаємо, що призначення нового генпрокурора має відбутися виключно за списком майбутніх потенційних генеральних прокурорів, яких назве громадянське суспільство. З цього списку Президент повинен вибрати одного запропонованого, - сказала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Можу підтвердити, що позиція" Народного фронту" не змінилася. Ми будемо голосувати за відставку Шокіна. Але все ж я хотів би побачити пропозиції щодо наступного генпрокурора", - зазначив лідер фракції НФ Максим Бурбак

Раніше сьогодні, перед початком погоджувальної ради, свою готовність голосувати за відставку Шокіна озвучив лідер "Самопомочи" Олег Березюк.

Нагадаємо, Верховна Рада України розгляне звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора 29 березня.

Під Адміністрацією президента України (АПУ) сьогодні пройшов мітинг за відставку Шокіна.