ua en ru

США можуть завершити справу Лазаренка вже цього року, - Луценко

США можуть завершити справу Лазаренка вже цього року, - Луценко Фото: Юрій Луценко (РБК-Украина)

Під час візиту Луценко обговорить з американськими колегами результати розслідування справи Павла Лазаренка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко планує здійснити візит до США, під час якого обговорить з американськими колегами результати розслідування справи Павла Лазаренка. Про це він заявив на конференції YES, відповідаючи на запитання щодо бажання повчитися у колег з США, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу також запитати, мені поїхати повчитися по справі Лазаренко? Скільки років вона розслідується у Сполучених штатах? Мені кажуть, що цього року вона дійде до логічного кінця і Україна врешті-решт отримає 170 мільйонів доларів, які були звідси вкрадені. Я обов’язково за цим поїду у США. Маю вже запрошення", - заявив Луценко.

Генпрокурор наголосив, що під час його візиту до США будуть обговорюватись і інші питання.

"Там звичайно ми обговоримо і інші перспективні речі. Наприклад, про 6 мільярдів доларів, які мафія Януковича ймовірно розмістила там ( у США, - ред.). В мене є про що поговорити з американськими колегами, але не з позиції маленького шкідливого піонера, якого викликають до вчителя. Ми партнери і працюємо разом на спільний результат", - додав він.

Нагадаємо, екс-прем'єр Лазаренко може підписати примирення зі слідством.

Додамо, ГПУ повідомила про підозру соратнику екс-прем'єра Лазаренка. ГПУ веде розслідування щодо спільників Павла Лазаренка, причетних до розкрадання державних коштів.