ua en ru

Луценко анонсував передачу до суду 190 справ проти екс-чиновників та військових РФ до листопада

Луценко анонсував передачу до суду 190 справ проти екс-чиновників та військових РФ до листопада Фото: Юрій Луценко

Закон про заочне засудження не залишить лазівки для оскарження справи Януковича у міжнародних судах

Не пізніше листопада близько 190 справ щодо колишніх українських високопосадовців, генералів Російської Федерації, причетних до збройної агресії проти України та суддів і прокурорів, які втекли за кордон, будуть передані до суду. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Луценка, на даний момент на стадії досудового розслідування ГПУ перебувають близько 800 справ заочного засудження, серед яких 190 справ екс-чиновників і військових РФ.

"Сьогодні депутати зробили дуже важливу річ, вони дозволили продовжувати цю роботу. Ми передамо усі ці справи не пізніше листопада цього року", - заявивив Луценко.

За його словами, справа Януковича, яка надійшла до суду 13 березня, буде розглядати у судовому заочному засудженні, при цьому закон про заочне засудження не залишить жодної лазівки для оскарження справи у міжнародних судах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №5610 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)".