ua en ru

Лукашенко пообіцяв робити "все, що доручать два президента"

Лукашенко пообіцяв робити "все, що доручать два президента" Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.by)

Про це він заявив в ході зустрічі з Порошенком у Києві

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв робити "все, що доручать два президента" - Петро Порошенко і Володимир Путін. Про це він заявив під час спільної з Порошенком прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Все, що мені доручать два президента, ми білоруси, - будемо робити", - заявив Лукашенко.

"Я робив, роблю і буду робити тільки те, про що мене попросять два президента. Мені було доручено Петром Олексійовичем і Володимиром Володимировичем організувати зустріч в Мінську - я це зробив. Потім Петро Олексійович звернувся до мене по контактній групі: "я хочу, щоб це було в Мінську, зможеш це зробити?" Я це зробив. Так буде і надалі. Все, що доручать мені два президента, більш ніж хто або залучені в цей конфлікт, ми, білоруси, будемо робити", - заявив Лукашенко.

Він також додав, що доклав всі зусилля в Мінську для реалізації засідань тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на "нормандських" переговорах 24 липня Порошенко вимагатие повного припинення вогню по всій лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

"У понеділок відбудуться переговори у нормандському форматі. Я буду вимагати припинення вогню по всій лінії розмежування", - заявив український президент за підсумками переговорів з Лукашенком.