ua en ru

Лукашенко погодився надати майданчик для переговорів по врегулюванню ситуації в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко погодився надати майданчик для переговорів по врегулюванню ситуації в Україні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко погодився надати майданчик для переговорів по врегулюванню ситуації в Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Президента Білорусі.

Так, 29 липня Лукашенко провів телефонну розмову з Президентом України Петром Порошенком.

"Сьогодні, 29 липня, за ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка з Президентом України Петром Порошенком. Глави держав обговорили низку актуальних питань, що становлять взаємний інтерес. Президент України звернувся до Глави білоруської держави з проханням залучити Республіку Білорусь в якості майданчика для проведення переговорів за участю всіх зацікавлених сторін по вирішенню українського кризи. Олександр Лукашенко погодився з цією ініціативою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 липня прес-служба Президента України повідомила, що Порошенко звернувся до Лукашенка з проханням посприяти у проведенні 31 липня 2014 р у Мінську тристоронньої зустрічі контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на сході України.

У своєму повідомленні Порошенко зазначив, що робота групи відбудеться за участю другого Президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова і представника ОБСЄ.

За словами Президента, пропонується винести на обговорення контактної групи 2 питання: про звільнення всіх заручників, які залишаються у бойовиків, і про забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння літака "Малайзійських авіаліній".