ua en ru

Лукашенко розпорядився збільшити кількість прикордонників на кордоні з Україною

Лукашенко розпорядився збільшити кількість прикордонників на кордоні з Україною Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.by)

Такі заходи вживаються для боротьби з контрабандою зброї

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився збільшити кількість прикордонників на кордоні з Україною. Про це він сказав на зустрічі з державним секретарем Ради безпеки Білорусі, повідомляє "Белта".

Як повідомляється, Лукашенко в ході зустрічі озвучив інформацію про затримання великого нелегального арсеналу. Крім того, обговорювалося збільшення кількості прикордонників і посилення їх роботи за окремими напрямками.

"Там, де треба, ми це зробимо. Ми прийняли рішення про зміцнення кордону з Україною. Ми бачимо, скільки звідти йде сьогодні біди для Білорусі, і в тому числі зброї переправляється. Ми повинні закрити кордон. Але не для порядних людей, а для бандитів, для тих, хто везе зброю...Прийнято рішення встановити кордон з Україною. Потрібна там чисельність - потрібна. Давайте подивимося. Але не гамузом - туди сотню, туди тисячу, а по одній людині, куди треба. Без всяких начальників. Начальників повинно бути по мінімуму", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявляв про нагнітання силового протистояння біля кордонів країни.

Крім того, Лукашенко назвав конфлікт на Донбасі наслідком зіткнення Російської Федерації і Заходу.