ua en ru

Лукашенко про протести в Білорусі: час барикад і мітингів завершився

Лукашенко про протести в Білорусі: час барикад і мітингів завершився Фото: Олександр Лукашенко (flikr.com)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна починає виходити з ситуації, яку викликали масові протести. За його словами, зараз необхідно продовжувати створення.

Про це Лукашенко заявив під час зустрічі з політичним активом Білорусі, повідомляє БелТА.

Лукашенко зазначив, що непростий період переживався не у всій країні, а лише в Мінську і ще двох-трьох містах, де "групи незадоволених намагалися підірвати політичну обстановку".

"Час барикад і мітингів завершився, необхідно продовжити творення. Сьогодні ми виходимо з того непростого періоду, який переживали близько двох місяців", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести у зв'язку з результатами президентських виборів. Під час акцій у неділю, 13 вересня, білоруські силовики затримали майже 800 демонстрантів.

Також повідомлялося, що в Мінську заявили, що збиток від протестів склав понад 750 тисяч білоруських рублів (трохи менше 300 тисяч доларів).

Як повідомляло РБК-Україна, лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська пообіцяла Олександру Лукашенку гарантії особистої безпеки, якщо він піде з влади мирно.