ua en ru

Лукашенко закликав якомога швидше припинити "міжусобицю" в Україні

Лукашенко закликав якомога швидше припинити "міжусобицю" в Україні Фото: Олександр Лукашенко і Петро Порошенко (Mykola Lazarenko/POOL)

Лукашенко зазначив, що Білорусь буде сприяти мирному врегулюванню конфлікту в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав якомога швидше припинити "міжусобицю" в Україні. Про це Лукашенко заявив після відвідування Чорнобильської АЕС, передає "Белта".

"Петро Олексійович (Порошенко - ред.) і весь український народ знають нашу позицію - мир і тільки мир. Українці ніколи для білорусів не були чужими людьми. Подобається це комусь чи не подобається, але ми рідні люди. Ми завжди жили разом, особливо на цій території. Нас ніхто не може розділити", - заявив Лукашенко.

Крім того, Лукашенко зазначив, що Білорусь і надалі буде сприяти мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі. При цьому він зазначив, що необхідно "припинити міжусобні драчки, припинити з'ясування стосунків зі зброєю, з побоюванням дивитися один на одного".

"Ми будемо працювати тільки в ім'я миру. У нас немає іншої мети. І це не тільки моя позиція, це позиція всього білоруського народу. Якомога швидше треба припинити міжусобні драчки, припинити з'ясування стосунків зі зброєю, з побоюванням дивитися один на одного. У нас прекрасна, золота земля, на якій завжди жили в достатку наші люди", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав Лукашенка забезпечити безпеку на спільному кордоні.