ua en ru

Лукашенко запропонував спосіб вирішення міжнародних конфліктів

Лукашенко запропонував спосіб вирішення міжнародних конфліктів Фото: Олександр Лукашенко

Своїм головним завданням на посту Президента Лукашенко назвав сприяння зростанню взаєморозуміння і співробітництва на континенті

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував спосіб вирішення міжнародних конфліктів. Про це Лукашенко розповів на церемонії складення присяги з нагоди вступу на посаду Президента, передає БЕЛТА.

"Хочеться комусь постріляти - виходьте в чисте поле і квасьте там один одного, але не чіпайте тих людей, які хочуть мирно жити", - сказав Лукашенко.

За його словами, білоруси як толерантна та відкрита нація будуть всіляко сприяти зростанню взаєморозуміння та співробітництва на континенті.

"Щоб стати сполучною ланкою між державами і народами. У цьому вбачаю одну з найважливіших своїх завдань на посаді Президента", - зазначив Лукашенко.

Крім того, Лукашенко заявив, що Білорусь є самим безпечним і найнадійнішим маршрутом, що з'єднує Європу та Азію.

"Протистояння між Заходом і Сходом обертається лише подальшої ескалації конфліктів, гуманітарними катастрофами, різким падінням рівня життя людей і загальною деградацією. Приклад тому - наша рідна Україна. Хтось там свої життєві інтереси бачить, а страждає навіть вже не народ України, а ті, хто не зміг виїхати з того ж Донбасу - люди похилого віку і діти", - додав Лукашенко.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко зажадав активізувати процес оптимізації білоруської армії з обліку подій в Україні.