ua en ru

Лукашенко зажадав посилити боєздатність армії з-за подій в Україні

Лукашенко зажадав посилити боєздатність армії з-за подій в Україні Фото: Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Президент Білорусі зазначив, що процес оптимізації армії не повинен "застигнути"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав активізувати процес оптимізації білоруської армії з урахуванням подій в Україні. Про це глава Білорусі заявив на оперативній збір командного складу збройних сил країни, передає БЕЛТА.

"Але процес оптимізації не повинен "застигнути", - підкреслив Лукашенко. - Вимагаю ще раз проаналізувати склад всякого роду управлінських і забезпечують структур, так званий обоз. За його рахунок посилити бойові частини. Події в Україні показали, наскільки важливим у складі Збройних Сил бойової компонент, здатний в найкоротші терміни виконати поставлене завдання".

Він додав, що при наявній чисельності необхідно проводити структурні перетворення. Президент Білорусі зазначив, що необхідно позбавлятися від техніки і майна, використання яких вже недоцільно. Крім того, необхідно продовжувати роботу з оптимізації витрат, скорочення запасів незастосовних озброєння і техніки.

"Нагадаю ще одна моя вимога - військові витрати повинні бути всебічно виважені і прораховані. Як кажуть в народі: "Сім разів відміряй, один раз відріж". Ми не можемо собі дозволити, наприклад, як Росія, стільки грошей витрачати на оборону, нам це і не потрібно, та й грошей таких у нас немає і ніколи не буде", - отмеитил Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявляв, що мови про те, щоб розмістити російську авіабазу на території Білорусі, ніколи не велося. Лукашенко заявив, що Білорусь не потребує створення авіабази і притягнення льотчиків інших держав.