ua en ru

Лукашенко запропонував вирішення проблеми Дебальцевого протягом доби

Лукашенко запропонував вирішення проблеми Дебальцевого протягом доби

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував врегулювати конфлікт в Україні і зокрема в Дебальцевому Донецької області протягом доби. Про це він заявив на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сумою Чакрабарті, передає видання "Белта".

"Сьогодні дуже серйозна ситуація після мінських угод в напрямку м. Дебальцеве. Білорусь могла б зіграти велику роль у врегулюванні цього конфлікту, якби сторони, що залучені до нього, цього хотіли. Ми сьогодні запропонували українській і іншій стороні, залученій в цей конфлікт, що проблему Дебальцеве можна вирішити протягом доби, якщо цього захочуть Україна, Росія, ДНР і ЛНР", - заявив Лукашенко.

Білоруський лідер також стверджує, що його країна готова дати гарантії припинення конфлікту.

"Ми готові не просто бути посередником, а гідно припинити цей конфлікт в районі Дебальцеве і вивести всіх військовослужбовців України звідти під наші гарантії, що вони більше ніколи воювати не будуть, - сказав Лукашенко. - І якщо когось напружує зброя, якою володіють сьогодні військовослужбовці України, оточені в Дебальцеве, ми готові взяти на території Білорусі це зброя. Таким чином, воно більше ніколи не буде брати участь у військових діях".

При цьому Президент Білорусі додав, що потрібно схвалення сторін конфлікту. "Якщо для них є пріоритетом життя тисяч ні в чому не винних, оточених там людей, то ми готові це зробити протягом доби", - додав глава білоруської держави.

Нагадаємо, раніше комбат "Донбасу", нардеп від фракції "Самомпомич" Семен Семенченко повідомив, що сили АТО відступають із Дебальцевого з боями.