ua en ru

Лукашенко готовий співпрацювати з новою українською владою

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність співпрацювати з новою українською владою. 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність співпрацювати з новою українською владою. Про це Лукпашенко сказав 5 червня на зустрічі з головою Ради Федерації Федеральних Зборів рф Валентиною Матвієнко і головами російських регіонів, що беруть участь у першому Форумі регіонів Білорусі і Росії, йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"В Україні обраний новий Президент. Я думаю, ми будемо співпрацювати з новим Президентом, з новою владою, тому що там живе наш народ, там ж такі, як ми, люди, добрі, працьовиті, але потрапили в таку ситуацію. Звичайно, ми можемо відмахнутися від них, але люди ще більше постраждають", - зазначив глава держави.

Лукашенко підкреслив, що зміцнення міжрегіонального співробітництва буде найпотужнішою основою і локомотивом для будь-інтеграції на пострадянському просторі. Президент вважає необхідним підключати до цього процесу і регіони Казахстану і України.
Президент Білорусі торкнувся також теми санкцій Заходу щодо Росії.

"Ніякі санкції у нинішньому світі не зможуть задавити Росію. Це дурість повна. Нам потрібен додатковий центр тяжкості, центр опори в світі, щоб нарешті ми могли відновити багатополярний світ. Не може світ бути на одній опорі і бовтатися зі сторони убік. Це наша теж принципова позиція, яка, звичайно ж, західникам не подобається", - сказав він.

"Але вони тим самим роблять все для того, щоб ми швидше відродилися і встали на ноги. Ми обернем свої погляди не туди, а ось тут будемо піднімати свої землі, і подивіться, який буде від цього ефект", - додав Лукашенко.