ua en ru

У Луїзіані оголошена надзвичайна ситуація через ураган "Харві"

У Луїзіані оголошена надзвичайна ситуація через ураган "Харві" Фото: ураган "Харві" (twitter.com KEEMSTAR)

Дональд Трамп оголосив у штаті Луїзіана надзвичайний стан

Президент США Дональд Трамп оголосив режим надзвичайної ситуації у штаті Луїзіана через наближення урагану "Харві". Про це повідомляє Washington Post.

Трамп оголосив надзвичайний стан в Луїзіані і наказав федеральної службі допомоги прийняти зусилля по реагуванню на шторм. Завдяки діям Трампа, Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій дано координувати всі зусилля з надання допомоги в разі стихійних лих.

Губернатор Луїзіани Джон Біл Едвардс попросив у Трампа про допомогу, пославшись на попередження Національної метеорологічної служби про те, що майбутні опади можуть представляти серйозну небезпеку для життя і майна громадян.

"Я вирішив, що цей інцидент має таку серйозність і масштабність, що ефективне відновлення виходить за рамки можливостей держави та місцевих органів влади і що необхідна додаткова федеральна допомога", - сказав Едвардс у заяві.

Він додав, що шторм наближається до Луїзіані протягом наступних 48 годин і викликає сильні зливи і потенційно небезпечні для життя людей повені.

Нагадаємо, раніше в результаті урагану "Харві", який обрушився на штат Техас, загинули п'ять осіб.