ua en ru

У Луганській області почали підключати до енергозабезпечення знеструмлені водоканали

У Луганській області почали підключати до енергозабезпечення знеструмлені водоканали Фото: водопостачання (pixabay.com)

Багато об'єкти водоканалів регіону були знеструмлені через борги

У Луганській області почали підключати до енергозабезпечення раніше знеструмлені через борги водоканали регіону. Про це повідомляє генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай, передає "Радіо Свобода".

"Домовилися, що сьогодні ми даємо команду на включення всіх об'єктів водопостачання. І сьогодні-завтра готуємо офіційним листом пропозиції щодо виходу з даної ситуації. З обгрунтуванням тих боргів, які є на сьогоднішній день, і рішенням по цих боргах. Обласна адміністрація, у свою чергу, готує пропозиції щодо поліпшення платіжної дисципліни підприємств, які займаються водопостачанням", - повідомив Грицай.

Також зазначено, що енергетики скасували всі заплановані відключення електроенергії боржникам, і перенесли ці дії на 1 серпня, щоб був час на вирішення проблем з боргами.

Нагадаємо, раніше голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз повідомляв, що в Луганській області понад 40 тисяч чоловік і 30 об'єктів соціальної інфраструктури залишилися без питної води.