ua en ru

СБУ затриманий колишній міністр вугільної промисловості" ЛНР

СБУ затриманий колишній міністр вугільної промисловості" ЛНР СБУ затримала колишнього "міністра вугільної промисловості" ЛНР

У Луганській області співробітники Служби безпеки України затримали колишнього "міністра вугільної промисловості" самопроголошеної "Луганської народної республіки". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Він очолив створене терористами для незаконного привласнення українських вугільних ресурсів "міністерство" у травні минулого року при підтримці тодішнього голови ЛНР" Болотова. До кінця серпня 2014 р. псевдо чиновник керував вугільними підприємствами на тимчасово окупованій території України в інтересах терористів", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, кошти від реалізації вугілля присвоювалися терористами. Керівників гірничих підприємств, які відмовлялися виконувати незаконні накази, "міністр" звільняв, а бойовики залякували їх фізичною розправою.

"31 березня п. р. контррозвідка СБУ затримала цього громадянина, який зник з контрольованою бойовиками території і переховувався на незаконно приватизованій їм будівлі колишнього дитсадка, де він облаштував власний маєток", - зазначили у відомстві.

СБУ відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України, яка за участь у діяльності терористичної організації передбачає до 15 років позбавлення волі.

У Луганській області співробітники СБУ затримали колишнього самозваного «міністра вугільної промисловості» так зв. «ЛНР»...

Posted by Служба безпеки України on 31 Март 2015 г.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила в розшук лідера бойовиків "Оплоту" Євгена Жиліна.