ua en ru

У Луганській обл. затриманий бойовик банди "Призрак", - СБУ

У Луганській обл. затриманий бойовик банди "Призрак", - СБУ Фото: прапор банди "Призрак"

Перевіряється версія про причетність "Німця" до підриву мостів через Сіверський Донець

Служба безпеки України (СБУ) знешкодила диверсантів, учасників російсько-терористичних угруповань, інформаторів та посібників терористів в Луганській області. Про це йдеться у повідомленні СБУ на сторінці у Facebook.

Так, згідно з інформацією СБУ, у Лисичанську було затримано бойовика НЗФ "Призрак" з позивним "Німець".

"46-річний зловмисник брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі Лисичанська під час операції з визволення міста. Перевіряється версія щодо причетності "Німця" до підриву мостів через Сіверський Донець", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, в місті Щастя оперативники СБУ затримали працівника місцевої теплоелектростанції, який перебував на зв'язку з терористами "ЛНР". За попередньою інформацією, посібник систематично передавав інформацію про сили антитерористичної операції, що дислокуються у місті, та корегував артилерійський вогонь бойовиків як по місту, так і по ТЕС у Щасті.

Разом з тим, у Рубіжному затримано місцеву мешканку, яка телефоном та інтернет-каналами передавала терористам "ЛНР" дані про розташування та чисельність українських підрозділів, а також відомості щодо бойовиків, яких затримано правоохоронцями.

"Зловмисникам оголошено підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначили в СБУ.

#СБУ продовжує затримувати бойовиків та інформаторів терористів на Луганщині Служба безпеки України продовжує знешкодж...

Posted by Служба безпеки України on 11 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, в результаті бойових дій з 10 на 11 червня в Кримському та Троїцькому Луганської області поранено 2 бійця антитерористичної операції (АТО).