ua en ru

У Луганській обл. виявлені нові факти фінансування НЗФ

У Луганській обл. виявлені нові факти фінансування НЗФ Залізничний склад транспортував амоній сульфат у кількості більше 100 тонн з окупованої бойовиками території

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в Луганській обл. за ч.2 ст.15, ч.1 ст.258-5 КК України за фактом вчинення замаху на фінансування тероризму. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

"Встановлено, що співробітниками СБУ на території Попаснянського району Луганської області затримано залізничний склад, який транспортував амоній сульфат у кількості більше 100 тонн з окупованої бойовиками території. Посадові особи підприємства намагалися вивезти речовину прихованим шляхом на територію, підконтрольну українській владі, з метою її подальшої реалізації", - йдеться в повідомленні.

Отримані від реалізації кошти планували використати на господарську діяльність підприємства, сплату "податків" терористичній організації "ЛНР" і фінансування незаконних збройних формувань.

Зараз виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин правопорушення та осіб, причетних до його скоєння.

Зазначимо, що санкція ч.1 ст.258-5 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Луганській обл. було порушено справу за фактом вчинення замаху на фінансування тероризму - затримано було залізничний локомотив виробництва ПАТ "Луганськтепловоз", який транспортував тепловоз для його реалізації на території Російської Федерації.

Як повідомили у фракції "Народний фронт", Генеральна прокуратура України розслідує факт фінансування тероризму компанією GDF Media Limited, яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу і екс-главі Адміністрації Президента Сергію Льовочкіну.

Напередодні СБУ оформила підозру у фінансуванні тероризму колишньому главі відомства Олександру Якименку.