ua en ru

ГПУ розслідує фінансування тероризму компанією Фірташа-Льовочкіна

ГПУ розслідує фінансування тероризму компанією Фірташа-Льовочкіна Екс-глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розслідує факт фінансування тероризму компанією GDF Media Limited, яка належить бізнесменові Дмитру Фірташу і екс-главі Адміністрації Президента Сергію Льовочкіну. Про це йдеться у відповіді ГПУ на звернення члена фракції "Народний фронт" Ігоря Алексєєва та інших народних депутатів, передає прес-служба фракції.

"У відомстві повідомили, що у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за фактом фінансування тероризму шляхом перерахування компанією GDF Media Limited 100 млн дол. на користь російського "Першого каналу" в якості плати за придбання 29% акцій телеканалу "Інтер" в рамках удаваного контракту за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура перевіряє факт підробки підпису у довіреності від імені народного депутата Ігоря Плужникова щодо відчуження акцій телеканалу "Інтер".

"Досудове розслідування зазначених кримінальних процесах здійснюється слідчим відділом управління з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище Головного управління нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури", - йдеться в повідомленні.

ГПУ розслідує фінансування тероризму компанією Фірташа-Льовочкіна

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Шокін обіцяє, що будуть допитані всі, хто причетний до продажу контрольного пакету телеканалу "Інтер".