ua en ru

У Луганській обл. до суду направлено 19 справ щодо ухилення від мобілізації

У Луганській обл. до суду направлено 19 справ щодо ухилення від мобілізації

Процесуальними керівниками органів прокуратури Луганської області в поточному році до суду направлено 19 обвинувальних актів стосовно 19 осіб, обвинувачених у вчиненні злочину, передбаченого ст.336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією). Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Зокрема, 31 березня прокуратурою Біловодського району до суду направлено обвинувальний висновок щодо місцевого жителя за фактом вчинення кримінального злочину, передбаченого ст.336 КК України.

"Протягом 2015 р. судами Луганської області у кримінальних провадженнях зазначеної категорії винесено 5 обвинувальних вироків щодо 5 осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що, відповідно до ст.336 Кримінального кодексу України, покарання за такі дії передбачене у вигляді позбавлення волі до п'яти років.

Водночас, як уточнили в Генштабі, посилаючись на ст. 210 і 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за ухилення від мобілізації призовника можуть позбавити волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, напередодні в березні суд в Луганській обл. винесений обвинувальні вироки за ухилення від мобілізації двом жителям Білокуракинського району, призначивши покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі.