ua en ru

У Луганській обл. унаслідок обстрілу поранені двоє мирних мешканців, - Москаль

У Луганській обл. унаслідок обстрілу поранені двоє мирних мешканців, - Москаль Фото (прес-служба Геннадія Москаля): Геннадій Москаль і житель селища Родина

Один з них отримав важкі поранення і доставлений в лікарню

У на хуторі біля селища Родина, що окупований так званою "Луганською народною республікою" (ЛНР), унаслідок обстрілу поранені двоє мирних мешканців. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У четвер (28.05) увечері бойовики з боку окупованого Первомайська кілька разів обстріляли крайній український блокпост, що стоїть у с. Родина. Саме тут діє єдиний пункт пропуску між контрольованою Україною та окупованою "лнр" частинами Луганщини. Поранених серед українських військових немає, однак під час одного з обстрілів, що вівся з автоматичного гранатомета, кілька гранат не долетіли до блокпосту, а впали й вибухнули на хуторі, який прилягає до Родини. Це частина селища, яка знаходиться на окупованій території в так званій "лнр". Гранати вибухнули в приватних дворах у той момент, коли там знаходилися місцеві селяни. Двоє з них отримали осколкові поранення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що один, чоловік пенсійного віку, - неважкі (осколок зачепив тіло по дотичній), другий - серйозні. Пораненого переправили на контрольовану Україною територію й доставили в лікарню. Про обстріл стало відомо сьогодні після обіду, коли в Родині побували керівник області Геннадій Москаль, нардеп Юрій Луценко та начальник обласного управління міліції Анатолій Науменко, котрі оглядали роботу пункту пропуску через лінію розмежування. Після огляду вони проїхали за крайній блокпост на окуповану територію й поспілкувалися з одним із поранених селян.

Нагадаємо, у Луганській обл. на розтяжці підірвалися двоє українських військових, один загинув.