ua en ru

У Луганській обл. місцевого депутата підозрюють в організації "референдуму"

У Луганській обл. місцевого депутата підозрюють в організації "референдуму" Ілюстративне фото (uadonbas.com)

За вчинення інкримінованого злочину може загрожувати від 5 до 10 років позбавлення волі

Прокурор Луганської області Володимир Янко вчора, 27 вересня, повідомив про підозру депутату однієї з міських рад Попаснянського району у вчиненні умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Зокрема, як зазначається, слідством встановлено, що у травні 2014 року жінка-депутат забезпечила проведення на території м. Золоте так званого "Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність "ЛНР" з метою зміни меж існуючого кордону та територіальної цілісності України.

Крім того, вона підшукала членів так званої "виборчої комісії" для участі у проведенні незаконного голосування, контролювала видачу бюлетенів та процес підрахунку результатів "волевиявлення".

За вчинення інкримінованого злочину депутату може загрожувати від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, в Луганській області затримали двох підозрюваних у співпраці з бойовиками. Затриманим інкримінують ст. 260 Кримінального кодексу України "Незаконне створення воєнізованих або збройних формувань".

Крім того, повідомлялося, що бойовика "ДНР" засудили до 10 років позбавлення волі заочно. За даними слідства, у вересні 2014 року чоловік приєднався до незаконним збройним формуванням, і перебуваючи у складі бандформування, брав участь у бойових діях проти сил АТО поблизу села Біла Кам'янка Старобільського району.