ua en ru

В Луганській обл. заарештований колишній "міністр вугільної промисловості" ЛНР

В Луганській обл. заарештований колишній "міністр вугільної промисловості" ЛНР Екс-"міністр" був затриманий напередодні співробітниками СБУ

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно так званого колишнього "міністра вугільної промисловості, палива та енергетики" терористичної організації "Луганська народна республіка" (ЛНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Міністру" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"Встановлено, що він, будучи депутатом міської ради одного з міст Луганської області, сприяв діяльності терористичної організації, перебуваючи протягом травня-серпня 2014 року на посаді міністра вугільної промисловості, палива та енергетики "ЛНР", - сказано в повідомленні.

Наразі досудове розслідування триває.

Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, напередодні в Росії був заарештований колишній "міністр оборони" ЛНР.