ua en ru

Луганська ОДА: реструктуризація шахт припинена

Луганська ОДА: реструктуризація шахт припинена Фото: заступник голови Луганської ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк розповіла про ситуацію на шахтах регіону

У Луганській ОДА вважають, що шахти регіону не можна закривати

Реструктуризація шахт в Луганській області на сьогодні припинена. Про це на брифінгу повідомила перший заступник Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На підконтрольній території залишилося два об'єднання – "Лисичанськвугілля" і "Первомайськвугілля". І в першому, і в другому об'єднанні працює по чотири шахти. На рівні міністерства розробляється програма реструктуризації в цілому галузі, і ці два об'єднання ще в жовтні пропонувалися до консервації. Реструктуризація/консервація шахт на сьогодні припинена. Нам чітко дали відповідь, що консервація шахт припинена - це досягнення", - зазначила Пушко-Цибуляк.


На її думку, шахти Луганської області не можна закривати, а "Лисичанськвугілля" можна вивести на рівень беззбитковості.

"Є, як мінімум, п'ять українських інвесторів, готових будувати збагачувальну фабрику", - підкреслила вона.

При цьому, за словами заступника голови Луганської ОДА, справи на "Первомайсьвугіллі" йдуть значно гірше. Так, з чотирьох шахт об'єднання тільки одну шахту "Гірська" можна вивести на рівень беззбитковості. Ще три шахти "Первомайськвугілля" необхідно підтримувати на планово-збитковому рівні.

Нагадаємо, "Укренерго" планує будівництво ЛЕП в Луганській області.