ua en ru

"Укренерго" планує будівництво ЛЕП в Луганській області

"Укренерго" планує будівництво ЛЕП в Луганській області Фото: будівництво лінії електропередач може зайняти близько 1,5 років

"Укренерго" розробляє ТЕО для будівництва лінії електропередач для підвищення надійності електропостачання області

НЕК "Росукренерго" розробляє техніко-економічне обґрунтування для будівництва лінії електропередач для підвищення надійності електропостачання Луганської області. Про це журналістам у ході брифінгу повідомила перший заступник Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні розпочато виготовлення ТЕО. Будівництво підстанції в Кремінной і 40 км лінії дозволить приєднатися до Об'єднаної енергосистеми України, створить можливість гарантованого стабільного енергопостачання", - сказала вона.

За словами Пушко-Цибуляк, будівництво може зайняти близько 1,5 років, його вартість обійдеться в 200 млн гривень.


На даний момент, як зазначила перший заступник, вивчається питання землевідведення для будівництва ЛЕП.

Також Пушко-Цибуляк повідомила, що двоє інвесторів зацікавлені у будівництві підприємства по виробництву соди в Луганській обл.

"Є два потенційних бажаючих. Сьогодні цей процес на етапі вивчення запасів та вивчення ситуації щодо місця розміщення... Є питання щодо обсягу запасів і є бачення фахівців, що це може бути в іншому місці. Тобто, це питання на етапі обробки в частині доцільності такого будівництва", - сказала вона.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив 43 мільйони гривень на закупівлю спеціальних поліцейських автомобілів для нової патрульної поліції у Донецькій і Луганській областях.