ua en ru

Lufthansa Consulting виграла тендер на розробку проекту реконструкції аеропорту "Сімферополь"

За підсумками проведення державних торгів тендер на розробку проекту реконструкції Міжнародного аеропорту "Сімферополь" виграла німецька компанія Lufthansa Consulting GmbH, повідомляє Вісник державних закупівель.

Конкурентом німецької компанії в торгах брала участь ще одна компанія - ТОВ "Євро-України Консалтинг".
Переможець торгів отримає державних 147 тис. євро на організацію закупівель, пов'язаних з розробкою проекту партнерства. При цьому українська компанія запросила за свої послуги 150 тис. євро, в той час як німецька компанія вказувала суму в 294 тис. євро. Однак після завершення процедури проведення торгів, переможець конкурсу погодився знизити заявлену раніше суму.
Нагадаємо, в жовтні 2010 р. Рада міністрів АР Криму затвердив проект державної програми "Розвиток транспортно-дорожнього комплексу Автономної Республіки Крим" на 2011-2020 рр. В рамках реконструкції планується відновити аеродромну інфраструктуру, створити нові пасажирський і вантажний термінали площею 50 тис. м кв і 10 тис. м кв. відповідно, облаштувати майданчики для паркування автомобілів. Крім того, план реконструкції передбачає створення рекреаційного комплексу з мережею готелів і ресторанів, торгово-розважальним центром і конференц-залом.
Загальна кількість коштів, необхідних для реалізації програми, становить 81 млрд грн.