ua en ru

"Кращий день, нічого не боюся": Навальний зробив першу заяву після прильоту в Москву

"Кращий день, нічого не боюся": Навальний зробив першу заяву після прильоту в Москву Фото: Олексій Навальний (facebook com navalny1)
Автор: РБК-Украина

Російський опозиціонер Олексій Навальний виступив перед журналістами в аеропорту "Шереметьєво". Політик заявив, що сьогодні для нього найкращий день за останні п'ять місяців.

Про це Навальний заявив в коментарі журналістам.

Навальний почав з того, що вибачився перед пасажирами, з якими летів з Берліна за затримку з посадкою і назвав зміну аеропорту "нісенітницею".

"Сотні людей постраждали через те, що був закритий аеропорт "Внуково"... Це показує, як потрібно боротися... Вони займаються дурницями, вони поставили авіаційну безпеку величезного міста під загрозу. Навіщо? Для того, щоб потім Путін сказав: "да кому він потрібен?", - заявив він.

"Кращий день, нічого не боюся": Навальний зробив першу заяву після прильоту в Москву

Фото: Олексій Навальний з дружиною

"Я абсолютно щасливий, що я прилетів. Це мій найкращий день за останні п'ять місяців. Я не боюся. Я знаю, що я маю рацію. Я знаю, що кримінальні справи проти мене сфабриковані. Нічого не боюся і вас закликаю нічого не боятися. Пішли на прикордонний контроль", - заявив він.

Як повідомлялося, Навальний сьогодні, 17 січня, повернувся в Москву з Берліна, де проходив лікування і реабілітацію після отруєння "Новачком". У Росії Навальний оголошений в розшук. Крім того, російська влада заявляла, що Навального затримають як тільки він повернеться в РФ.

Відзначимо, Навальний перебував в Німеччині з кінця серпня 2020 року. На борту літака в Берліні Навальний сказав журналістам, що вважає своє затримання в Москві неможливим.