ua en ru

У Лондоні зібрався багатотисячний мітинг за відставку прем’єра Кемерона

У Лондоні зібрався багатотисячний мітинг за відставку прем’єра Кемерона Фото: люди скандували "Кемерон має піти, ухилення від податків - це злочин"

Британці вимагають відставки глави уряду через панамські офшори

Тисячі людей зібралися в Лондоні на демонстрацію із закликом до відставки прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона через офшорний скандал. Про це повідомляє газета Daily Mail.

Зазначено, що колона демонстрантів пройшла від резиденції прем'єра на Даунінг-стріт до вулиці Уайтхолл. Багато учасників прийшли на мітинг у панамах як нагадування про те, що прем'єр отримував прибуток від панамського офшору.

На фотографіях із вулиці Уайтхолл, яка виявилася повністю заповнена учасниками акції, видно плакати із закликами до відставки прем'єра. Натовп скандував гасло "Кемерон має піти, ухилення від податків - це злочин".


Видання зазначає, що організаторів акції надихнули події в Ісландії, де багатотисячні демонстрації привели до відставки прем'єр-міністра Сігмундюра Гунлейгссона.

Нагадаєсмо, раніше британський прем'єр Кемерон заявив, що володів часткою в офшорній компанії свого батька, але запізнився з визнанням щодо своїх інвестицій в офшорний фонд.