ua en ru

Кемерон розповів, що володів часткою в офшорній компанії свого батька

Кемерон розповів, що володів часткою в офшорній компанії свого батька Фото: прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон

Але ще шість років тому продав свою частку за 30 тисяч фунтів

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон володів часткою в офшорному інвестиційному фонді свого батька, але продав ще до того, як став прем'єром. Про це він сам заявив в інтерв'ю телеканалу ITV News.

"Ми володіли пакетом акцій у Blairmore Investment Trust, який ми продали в січні 2010 року, отримавши за нього приблизно 30 тисяч фунтів", — сказав Кемерон.

Він також повідомив, що заплатив прибутковий податок на дивіденди. При цьому податок на приріст капіталу Кемерон, за його словами, не платив, оскільки приріст капіталу виявився нижче суми, яка відповідно до британського законодавства повинна обкладатися цим податком.


Прем'єр-міністр Великобританії стверджує, що діяв у відповідності з британським податковим законодавством.

Крім цього, він зазначив, що зробив це визнання, оскільки "хоче бути чесним" і йому "немає чого приховувати". Кемерон також підкреслив, що пишається досягненнями свого батька і "не може терпіти того, що ім'я його батька змішують з брудом".

За словами британського прем'єра, після смерті батька він отримав 300 тисяч фунтів як спадщину. При цьому він підкреслив, що не знає, з офшорного джерела ці гроші чи ні.

"Я не можу вказати джерела кожної монети з цієї суми. І батька зараз поруч зі мною немає, щоб запитати про це у нього", — сказав Кемерон.


У документах панамської офшорної компанії Mossack Fonseca говориться, що Іен Кемерон очолював створений в 1980-х роках офшорний фонд, через який ухилялися від оподаткування заможні британці.

Також документи містять інформацію про сумнівні угоди ще кількох колишніх і нинішніх британських парламентаріїв, а також спонсорів Консервативної партії, яку представляє Кемерон.

Нагадаємо, кілька днів тому пресс-служба Кемерона відмовилася коментувати "панамські документи".