ua en ru

ЛНР заявляє про продовження перемир'я на Донбасі до 30 червня

Самопроголошена "Луганська народна республіка" заявляє про продовження перемир'я на Донбасі до 30 червня.

Самопроголошена "Луганська народна республіка" заявляє про продовження перемир'я на Донбасі до 30 червня. Про це заявили в прес-службі ЛНР за підсумками другого раунду консультацій з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Найголовнішим досягненням минулої зустрічі стала домовленість про двостороннє припинення вогню до 30 червня включно. Також представники ЛНР, ДНР та України вирішили сформувати список військовополонених для подальшого обміну, позитивно вирішено було питання і про звільнення затриманих на території Донбасу співробітників ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зустріч пройшла практично тим же складом, що і минулого разу - 23 червня, коли вперше було заявлено про припинення вогню між протиборчими сторонами. "Луганська народна республіка" була представлена "головою Верховної Ради" Олексієм Карякіним, "першим віце-прем'єром" Геннадієм Цыпкаловым, керівником апарату глави і Уряду" Олександром Малыхиным і "міністром транспорту, зв'язку, інформації та масових комунікацій" Ігорем Бєляєвим. Делегацію "Донецької народної республіки" очолював "прем'єр-міністр" Олександр Бородай, від України виступали екс-Президент Леонід Кучма і депутат Віктор Медведчук, від місії ОБСЄ - її голова Хайді Таліавіні, а також посол Росії на Україні Михайло Зурабов.

Крім того, європейські і російські спостерігачі будуть здійснювати спільний моніторинг ситуації на прифронтових територіях на Донбасі під час припинення вогню.

Відзначимо, що "Луганська народна республіка" і "Донецька народна республіка" відмовилися звільнити захоплені прикордонні пункти "Довжанський", "Ізварине" та "Червоний партизан".