ua en ru

Лівійські опозиціонери знайшли в Мисураті документальні свідоцтва злочинів Каддафі

У Лівії були знайдені документи, які підтверджують факти скоєних Муамаром Каддафі військових злочинів. Про це повідомляє телеканал "Росія-24" з посиланням на британську газету Guardian.

Виявили компромат на лідера лівійської Джамахірії опозиціонери. Тисячі сторінок були сховані, як пише Guardian, у схованці у місті Місурата. Серед них - накази військовому командуванню бомбити місто і морити людей голодом.

За час лівійського конфлікту місто-порт кілька разів переходило з рук в руки. Ці документи повинні стати головними доказами проти Каддафі у справі Міжнародного кримінального суду. Як тільки військові дії припиняться, прокурори з Гааги особисто поїдуть у Мисурату, щоб зібрати матеріали, повідомляє газета.

Нагадаємо, в лютому 2011 р. в Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли гору прихильники глави держави Каддафі, і схід, контрольований повстанцями.

17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє літакам армії лівійського уряду здійснювати польоти над територією країни. Потім в лівійський конфлікт втрутилася міжнародна коаліція, яка почала завдавати удари по військових і промислових об'єктах, що знаходяться під контролем сил Каддафі.