ua en ru

Лівійські опозиціонери мають намір створити нову конституцію країни

Лідер лівійської повстанської організації - Національної перехідної ради - представив у Вашингтоні план демократичних перетворень після повалення режиму Муаммара Каддафі. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Махмуд Джабріль виступив перед вченими у Вашингтоні. Він заявив, що лідери опозиційних сил мають намір скликати конгрес представників усіх регіонів Лівії для обрання конституційної комісії.

За словами М.Джабріля, нова конституція Лівії може бути поставлена на голосування під час референдуму, який проводився би у присутності спостерігачів ООН. Після цього будуть проведені президентські, а потім - парламентські вибори.

У п'ятницю запланована зустріч М.Джабріля з представниками Білого дому.

Нагадаємо, лідери лівійської опозиції були запрошені в Білий дім. Члени Національного перехідного ради Лівії зустрінуться з радником з національної безпеки США Томом Донілоном, а також з американськими конгресменами. У розкладі візиту зустріч з Бараком Обамою не передбачена.

У ході першого відвідування Білого дому представники лівійської опозиції намагатимуться переконати американську сторону у своїй прихильності до "моделі побудови демократичного суспільства в Лівії".