ua en ru

Лівійська армія обстріляла порт Місурати, чим зірвала постачання зброї для повстанців

Лівійська армія здійснила артилерійський обстріл порту міста Місурати, щоб припинити поставки зброї для повстанців. Про це повідомляє державне телебачення Лівії, передає РБК.

"Сьогодні НАТО спробувало прорвати блокований збройними силами Лівії порт Місурати. Альянс спробував здійснити постачання зброї та забезпечити зброєю кримінальні банди кількома військовими кораблями. Ці дії були зустрінуті масивної бомбардуванням, що змусило кораблі піти назад у море", - повідомляє телеканал.

Як заявив напередодні журналістам представник НАТО, ніяких свідоцтв того, що війська Муаммаа Каддафі контролюють порт Місурати, немає. Представник Північноатлантичного альянсу додав, що, за його відомостями, всі околиці Місурати і саме місто знаходяться в руках повстанців.

За словами італійського адмірала Рінальда Вієрі, який відповідає за морські операції НАТО біля берегів Лівії, зараз сили Північноатлантичного альянсу ведуть розмінування підходів до Місурати. Північноатлантичний альянс перехопив ряд лівійських військових кораблів, які мінували води навколо міста.