ua en ru

Литвин відзначає низьку готовність законопроектів Кабміну

Верховна Рада (ВР) надає Кабінету міністрів небувале сприяння в роботі над законопроектами, які ініціює уряд. Про це на сьогоднішньому розширеному засіданні Кабінету міністрів заявив голова ВР Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно підкреслити, Віктор Федорович, що такого сприяння в співпраці з Кабінетом міністрів з боку Верховної Ради не було, напевно, за всі роки незалежності. Наведу приклад: у вівторок реєструється законопроект, вранці він включається до порядку денного і на вечірньому засіданні береться за основу", - сказав Литвин.

В той же час він підкреслив: "Як би це сумно не звучало, але вимушений звернути увагу на низьку готовність законопроектів, що підсилює позиції опозиції і пригноблююче впливає на депутатів від більшості, коли треба ліпити те, що у низці випадків не ліпиться". Литвин повідомив, що останнім часом до парламенту надійшов пакет законопроектів від Кабінету міністрів і щонеділі в парламенті реєструється від 40 до 50 нових законопроектів. "Зараз до розгляду взято більше 900 законопроектів з урахуванням тих, які надійшли і від народних депутатів", - сказав Литвин.

За словами спікера ВР, парламент і уряд не повинні втрачати часу і виступати із законодавчими ініціативами, оскільки "з наближенням виборів все важче буде вмовляти депутатів голосувати за ті рішення, як ми зазвичай говоримо, котрі носять непопулярний характер". Також Литвин підкреслив, що за три пленарні тижні, які залишилися до кінця року, парламент повинен встигнути ухвалити в цілому закон про державний бюджет, закон про вибори народних депутатів та закон про виконання вирішень судів щодо пільг.