ua en ru

Литвин вважає, що немає підстав сподіватися на перегляд газового контракту з РФ в найближчі дні

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що немає підстав для сподівань перегляду газового контракту з РФ в найближчі дні. Про це він заявив журналістам в кулуарах ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу сказати одне - бюджет був внесений попередньо з ціною на газ 416 дол. за 1 тис. куб. м. Зараз 416, і я взагалі не розумію, чому ми тягнули й не приймали цей бюджет", - сказав він, відповідаючи на питання щодо можливості перегляду газового контракту до нового року.

При цьому Литвин, відповідаючи на питання щодо того, як він оцінює результати вчорашнього саміту Україна - ЄС зазначив: "Так, як і ви".

Нагадаємо, вчора, 19 грудня, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що сподівається, що найближчим часом буде знайдено компромісне рішення в переговорному процесі щодо прийнятної ціни на імпортований з Російської Федерації газ.
Раніше, 15 грудня, Микола Азаров заявив, що країна зможе наступного року платити за 1 тис. куб. м російського газу 416 дол., і саме така ціна буде закладена в держбюджеті Україні на 2012 р.