ua en ru

Литвин: "Політичне хуліганство" опозиції не посприяє швидким рішенням проблем Тимошенко

Сьогоднішнє "політичне хуліганство" опозиції не посприяє швидким рішенням проблем екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Таку думку на брифінгу висловив голова Верховної Ради (ВР) України Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що відбулося сьогодні, я думаю, що це була демонстрація хуліганства. Ви ж прекрасно розумієте, що якщо ставити на серйозну основу питання вирішення долі Тимошенко, то я думаю по чисто людським, політичним міркування так не роблять. На превеликий жаль, я повинен сказати, що я все більше стверджуюсь в думці, що тим, хто так бореться, ганебно, за Тимошенко, Тимошенко на волі не потрібна. Вона потрібна як символ, потрібна як людина, яка перебуває в ув'язненні, оскільки це додає певні відсотки до відповідних рейтингів", - підкреслив Литвин.

Він упевнений, що перебування Тимошенко у в'язниці дає надію певним політиком в опозиції зайняти місце лідера.
Литвин також зазначив, що за політичними ознаками, те, що відбулося сьогодні у ВР "відсунуло" перспективу вирішення цього питання в правово-політичній площині.

"Ви розумієте, що коли завтра будуть вимагати розгляду ряду законопроектів, які стосуються статей 364 і 365 - це (сьогоднішня поведінка опозиції) буде служити підставою, щоб сказати: беріть і приймайте рішення. Тому я сприймаю цю поведінку з жалем", - сказав Литвин .

Нагадаємо, що народні депутати від БЮТБ після урочистого відкриття десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання розтягнули над парламентськими кріслами стяг із зображенням екс-прем'єра Юлії Тимошенко і, скандуючи "Юлі - волю", намагалися перешкодити Президенту Україну Віктору Януковичу виголосити промову в честь урочистого відкриття сесії.