ua en ru

Литвин: Пенсійна реформа може вступити в силу 1 січня 2012 р

Пенсійна реформа може вступити в силу 1 січня 2012 р. Про це заявив спікер парламенту Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Литвина, на початку наступної сесії Верховна Рада (ВР) повинна внести зміни в закон про пенсійну реформу, внісши технічні поправки в питання вступу в силу даного документа. Згідно з цими поправками пенсійна реформа, в разі прийняття таких змін, вступить у дію в Україні з 1 січня 2012 р. "Поки йде дискусія з якої дати це треба робити (вводити в дію пенсійну реформу). Я думаю логічно було б з 1 січня 2012 р., але є ... ще меморандум про співпрацю з МВФ, де узгоджені були позиції, необхідні умови надання кредиту Україні", - сказав спікер ВР.
Він зазначив, що згідно статті 131 регламенту ВР, на сьогоднішній день підготовлені редакційні технічні уточнення, які необхідно внести на розгляд Верховної Ради і проголосувати, в тому числі питання, яке стосується дати введення реформи в дію.
За словами Литвина, дата вступу закону в силу з 1 вересня "не є реальною з урахуванням необхідності проведення необхідної підготовки, щоб закон не мав зворотної сили".
Нагадаємо, Верховна Рада 8 липня прийняла у другому читанні та в цілому проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", розроблений Кабінетом міністрів України. Закон вступить в силу після підписання Президентом України Віктором Януковичем.