ua en ru

Литвин має намір звернутися до Януковича з проханням надати директиви газових переговорів України і РФ

Спікер Верховної Ради України Володимир Литвин має намір звернутися до Президента Україна Віктора Януковича та до уряду щодо надання директив газових переговорів глав урядів України і Росії. Про це глава ВРУ заявив під час погоджувальної ради ВРУ, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я звернуся до уряду і Президента, щоб нам надали директиви (щодо газових переговорів прем'єр-міністра України Миколи Азарова і голови уряду РФ Володимира Путіна)", - зазначив він.
Слід зазначити, що голова Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, депутат фракції НУ-НС Анатолій Гриценко запропонував заслухати у парламенті керівництво держави щодо газових переговорів. У свою чергу, голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко також запропонував у п'ятницю, 4 листопада, заслухати весь склад Кабміну на чолі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим щодо газових переговорів.
Перший заступник голови фракції "БЮТ-Батіьківщіна" Андрій Кожем'якін пообіцяв, що в ході години запитань до Кабміну в п'ятницю "ми будемо ставити питання Азарову з даного питання", - сказав він.