ua en ru

У Литві представили "план Маршалла" для України

У Литві представили "план Маршалла" для України Фото: український і литовський прапори (flickr.com/Lietuvos Respublikos Seimas)

План передбачає велику підтримку для українського бізнесу

У Литві представили план фінансової допомоги Європейського союзу (ЄС) в Україні, неформально названий "новим планом Маршалла". Про це повідомляє Delfi.

"План допомоги Україні, який ініціюють литовські політики, 6 листопада представили в Сеймі Литви. Він був представлений послам країн-учасниць Програми Східного партнерства", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в документі йдеться, що протягом 10 років політики пропонують виділити Україні починаючи з 2018 року 50 млрд євро допомоги для заохочення малого та середнього бізнесу.

Зокрема, литовські дипломати і політики наполягають, щоб "план Маршалла" для України був підтриманий на саміті Східного партнерства, який запланований на листопад.

У свою чергу, міністр закордонних справ Литви Лінкявічюс закликає називати цей план "Європейським планом" для України. Він також зазначив, що допомогу Україні треба надати якнайшвидше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Литві проведуть презентацію "плана Маршалла" для послів США, Канади, Японії і країн ЄС. У разі реалізації даної ініціативи і залучення інвестицій ВВП України може щорічно рости на 6-8%.