ua en ru

Литва заборонила в'їзд причетним до справи Савченко росіянам

Литва заборонила в'їзд причетним до справи Савченко росіянам Фото: Литва заборонила в'їзд причетним до справи Савченко росіянам

Зокрема, мова йде про російських суддів та прокурорів

Литва заборонила в'їзд причетним до справ Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка росіянам. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає BNS.

"Зокрема, мова йде про російських суддів, прокурорів, які брали безпосередню участь у переслідування цих людей. 46 осіб вже знаходяться в списку, їм заборонили в'їзд в Литву", - сказав Лінкявічюс, зазначивши, що список може доповнюватися.


Він також додав, що цей список було запропоновано поширити на всі країни ЄС голови європейської дипломатії Федеріці Могеріні, однак ідея поки не знайшла підтримки.

У той же час Лінкявічюс зазначив, що дана пропозиція може бути розглянута пізніше, оскільки європейські дипломати часто обговорюють питання справи Савченко.

Нагадаємо, 30 березня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій у відношенні Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка".