ua en ru

Ліцензії на 4G можуть отримати чотири мобільні оператори

Ліцензії на 4G можуть отримати чотири мобільні оператори Фото: зв'язок четвертого покоління 4G в Україні (ua-01.com)

Про це сьогодні заявив голова нацрегулятора Олександр Животовський на прес-конференції в Києві

Ліцензії на мобільний зв'язок нового покоління LTE (4G) можуть бути видані для чотирьох операторів телекомунікацій в Україні. Про це сьогодні заявив голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) Олександр Животовський на прес-конференції в Києві з нагоди звіту щодо завершення першого етапу робіт з оцінки радіочастотного спектру для впровадження технології LTE (4G), передає кореспондент РБК- Україна.

Британська компанія Analysys Mason, яка проводить дослідження радіочастотного спектру під 4G в Україні, завершила перший етап робіт. Як зазначив Животовський, для дослідження побудована така модель ринку, в якій передбачається 4 загальнонаціональних оператора, що працюють на 4G-частотах.


Водночас заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків зазначив, що мова йде про чотири інфраструктурних операторах, тоді як віртуальних операторів може бути більше.

Зазначимо, що в дослідженні спектра радіочастот для LTE беруть участь сім операторів зв'язку. Завершення науково-дослідницької роботи з вивчення спектру планується на листопад.

Як повідомлялося, для впровадження 4G буде потрібно прискорено звільнити РЧР в діапазоні 800 МГц.

Нагадаємо, 4 лютого НКРЗІ затвердила контракт на впровадження мобільного зв'язку 4G в Україні.