ua en ru

Литовського депутата можуть позбавити мандата за зв'язки з Росією

Литовського депутата можуть позбавити мандата за зв'язки з Росією Фото: суд (tomenko.ua)

Член Сейму Міндаугас Бастіс порушив присягу і Конституцію країни

У Литві член Сейму Міндаугас Бастіс порушив присягу і Конституцію, приховавши свої зв'язки з колишнім працівником Комітету державної безпеки Росії Петром Воейко. Про це повідомляє литовський портал Delfi.

Повідомляється, що таке рішення прийняв Конституційний суд Литви. Так, Бастис порушив присягу, коли приховав свої зв'язки з колишнім співробітників КДБ Воейко, а також був посередником при організації публічних зустрічей представників "Росатому" з керівниками органів державної влади Литви.

Проте Сам Бастис стверджує, що не порушив своїми діями присягу. Він також заперечує звинувачення в тому, що намагався ввести в оману членів парламентського Комітету з національної безпеки і оборони, який проводив розслідування, а також діяв проти інтересів Литви.

Після оголошення висновку суду, Сейм повинен розглянути питання про позбавлення Бастиса депутатського мандата. Втім, це рішення має підтримати не менше трьох п'ятих членів Сейму.

Нагадаємо, 15 грудня у Черкаській області співробітники Служби безпеки України затримали агента спецслужб Російської Федерації.