ua en ru

Литовська влада випустила посібник з виживання в умовах НС і війни

Литовська влада випустила посібник з виживання в умовах НС і війни Фото: у книзі можна знайти інформацію про те, як виглядають російські танки

У методичному посібнику розповідається, як громадяни країни повинні захищати себе у випадку вторгнення будь-якої країни

У Литві випустили книгу "Підготовка до виживання в умовах надзвичайної ситуації і війни". Про це повідомляє CNN.

У методичному посібнику розповідається, як громадяни країни повинні захищати себе у випадку вторгнення будь-якої країни.

"Увага має бути приділена діям сусідньої країни - Росії", - йдеться в посібнику.

Також зазначається, що РФ "не соромиться використовувати військову силу проти своїх сусідів, і в даний момент переважно продовжує військову агресію проти України".

Крім цього, у книзі можна знайти інформацію про те, як виглядають російські танки та зброя, а також про те, як їх розрізняти. У посібнику містяться інструкції по наданні першої допомоги і виживання в дикій природі.

"Ми демонструємо, що кожен, хто перетинає наш кордон, буде мати сильний опір з боку нашого суспільства та наших збройних сил", - сказав міністр оборони Литви Юозас Олекас.

Як повідомляє телеканал, всього буде випущено 30 тис. примірників 75-сторінкового посібника, який буде доступний у школах і бібліотеках, а також для скачування через інтернет.

Це вже третій подібний посібник, який підготувала литовська влада. Останній був випущений в грудні минулого року. У ньому були зображення з героями мультфільмів, які пояснювали, що важливо не впадати в паніку, оскільки будь-яка країна не застрахована від війни.

Нагадаємо, МЗС Литви викликав російського посла через провокації у Балтійському морі.