ua en ru

МЗС Литви викликало російського посла через провокації у Балтійському морі

МЗС Литви викликало російського посла через провокації у Балтійському морі Фото: МЗС Литви вручило ноту протесту послові РФ

У Литві також стурбовані дислокацією ракет "Іскандер-М" в Калінінградській області

Міністерство закордонних справ Литви викликало посла Російської Федерації Олександра Удальцова і вручило йому дипломатичну ноту щодо провокацій РФ в Балтійському морі. Про це повідомляє Delfi.

Зокрема, в документі висловлюється стурбованість у зв’язку з повторюваними діями Військово-морського флоту Росії, що порушують права і свободу суверенної Литовської Республіки в її виключній економічній зоні в Балтійському морі.

МЗС Литви закликало РФ послідовно дотримуватися норм міжнародного права, принципів добросусідства і гарантувати, що подібні інциденти більше не повторяться.

Також у литовському МЗС російському послові повторно висловили занепокоєння у зв’язку з дислокацією ракет "Іскандер-М", які можуть нести ядерні боєголовки, в Калінінградській області і польотами російських літаків над Балтійським морем.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Російської Федерації підтвердили перекидання ракетного комплексу "Іскандер" у Калінінградську область і заявили, що перекидання триватиме в рамках військових навчань.