ua en ru

Позбавити громадянства України можна тільки за указом президента, - Міграційна служба

Позбавити громадянства України можна тільки за указом президента, - Міграційна служба Фото: український паспорт (РБК-Україна)

Процедура позбавлення громадянства України прописана в законодавстві

Позбавити людину українського громадянства можна лише за указом президента України. Про це повідомив речник Міграційної служби України Сергій Гунько, передає "Громадське.Радио".

"Процедура виходу з громадянства України прописана в Законі «Про громадянство України» і змінити цю процедуру, цей закон може лише Верховна Рада України. Тобто незалежно від будь-яких рішень будь-яких держав світу, процедура залишиться такою, якою була і громадяни, які не вийшли з громадянства у відповідності з законом України, вони будуть залишатися громадянами України. Припинення громадянства України - це тільки указ Президента України. Інших варіантів припинення громадянства України не існує", - сказав Гунько.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Державна дума Російської Федерації (РФ) схвалила процедуру відречення від громадянства України. Відповідно до прийнятого законопроекту, присягу іноземці повинні будуть приймати при вступі в російське громадянство. Українці, щоб відмовитися від свого громадянства, зможуть надавати копію звернення про відмову від громадянства замість довідки від офіційних відомств України.