ua en ru

Позбавлення Власенка мандата нардепа пов'язано з адвокатською діяльністю за сумісництвом, - ПР

Можливе позбавлення народного депутата Сергія Власенка мандата пов'язано з адвокатською діяльністю за сумісництвом. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє прес-служба ПР.

"Було звернення народного депутата до голови Верховної Ради України, яке було передано в регламентний комітет, за сумісництвом Власенко повноважень народного депутата з адвокатською діяльністю, оскільки він бере участь в процесах по Юлії Тимошенко як адвокат і має професійне свідоцтво. Це є професійною діяльністю, ліцензованою", - повідомив Олійник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Власенко, який є захисником екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, звернувся в Раду адвокатів Києва і Львова з проханням припинити його адвокатську діяльність. Право на адвокатську діяльність припиняється з дня подання такої заяви.

Власенко просив анулювати адвокатське посвідчення і негайно внести повідомлення про це в Єдиний реєстр адвокатів України. Відповідно до нового Кримінального процесуального кодексу, право на захист мають тільки адвокати з відповідним посвідченням. Проте сам Власенко вважає, що відмова від адвокатської діяльності ніяк не вплине на його статус захисника Тимошенко.

Читайте також: Власенко можуть позбавити депутатського мандата